העסקים הגאים הכי מומלצים בחיפה

מרימים ומרימות לעסקים הגאים בחיפה!

לפני כך וכך שנים דותן ברום, יואב זריצקי, עדי סדקה וחבריהם לפרויקט ההיסטוריה הגאה החיפאית החליטו ליצור גרסה מקומית לפסטיבל Queer History Month בארצות הים, ומפה לשם, השנה הם חוגגים שלוש שנים לפסטיבל חיפה להיסטוריה קווירית!

לכבוד המאורע המרגש, אנחנו רוצים לפרגן לעסקים חיפאיים בבעלות גאה, שרבים מהם משמשים כבית אלטרנטיבי לגאים והגאות החיפאים וגם לאלו הצפוניים.

עראבסקה

האם אכרם ועידן הם הזוג המנצח של חיפה? אנחנו אומרים שכן! אכרם הוא דור 13 בארץ, ממשפחה עתיקה בחיפה ועידן הגיע ביבוא אישי מבת ים, כששני אלו נפגשו. אמו של אכרם, אמל, היא האישה הראשונה בשוק תלפיות עוד משנות השבעים. היא החליטה להרשים את בן הזוג החדש של בנה ומפה לשם חזרה לבשל, לאחר שנים ארוכות של אבל על בנה השני.

את התוצאות של השילוב הזה אתם חייבים לטעום בערבסקה! החומוס הוא To Die For, שושברק שמשאירים טעם של עוד (של עוד שושברק, כמובן) וסלט המלכה הירוק והמפנק, עם פיצוחים וגבינת חלומי זה משהו מיוחד. תוסיפו לזה את הלימונערק ומלבי לקינוח ומצאתם את מסעדת הבית החדשה שלכם!

הנקודה הגאה: בנוסף על האוכל המדהים נערכים במקום הופעות דראג, הרצאות בנושא גאווה והשניים גם מגיעים להרצות בבתי ספר בקשר להתמודדות של בני נוער עם נושא הלהטב"ק. 

עדכון יוני 2022: בימי רביעי – חמישי המסעדה תפעל עד עד 22:30. במקביל ובאותם ימים יושק ליין הקרקדה עם מוזיקה קווירית ומקפיצה. את האלכוהול והאוכל אפשר להזמין ישירות מהעראבסקה ולהנות באופן חופשי מאינטימיות במרפסת הענקית והחדשה על פינת הרחוב!

עראבסקה וחברים

קפה הפינה

בשיר "שם" של החברים של נטאשה יש את השורה "עדיין יש בך משהו משם". אז לרייצ'ל יש בהחלט "משהו משם". היא עלתה לארץ מקנדה הרחוקה והקרה והמקום שלה, קפה הפינה, הוא אחד המקומות החמים ביותר שיש בחיפה ובכלל. בפנים, כל שולחן בגודל ובצבע שונה ועומד בחלל בעל שני החדרים כאילו צמח שם בדרך קסם, בדיוק במקום שהיה אמור להיות. על הקירות – ארונות של ספרים ותמונות מהתערוכה האחרונה שמציג הקפה. בחוץ, מסביב לסליל כבלים גדול, שגם השתדרג לשולחן, יושב מה שהיינו מכנים "הפרלמנט", אלו שהאנשים בו היו מבוגרים יותר. ליד הפרלמנטרים המכובדים יושב בדרך כלל כלב ומקשיב – נראה שהוא עומד להגיד משהו או לפחות להצביע!

האוכל שווה לא פחות מהאווירה – המאפינס המתוקים שווים עוגיה! אגב, העוגיות, אלו מסודרות בצנצנות ענק גורמים לנו להרגיש כמו ילדים מול הויטרינה. אפשר גם מאפה מלוח מתחלף, קיש מתחלף, לביבות קישואים, סקונס וגולת הכותרת – צ'ופצ'יק – מאפה מלוח של היום עם רוטב שמנת מתובלת וביצי עין! בואו בשביל האוכל (או האווירה, או הנינוחות) ותישארו בגלל החיוך הפנימי של המקום.

הנקודה הגאה: מפעם לפעם קורה כאן יריד יד שנייה ברוח הגאווה עם הופעת דראג זו או אחרת.

קפה הפינה

קפה פאזל

כשדינוזארימות הלכו על כדור הארץ, קפה פאזל היה פתוח והגיש להם טוסט משולשים. ברצינות, כשמקומות גאים ברחבי הארץ והעולם נסגרים, קפה פאזל הוא "הקטר הקטן שיכול". הוא ממשיך לו להיות המקום החמוד ביותר ברחוב מסדה, למוד בתי הקפה ויכול בקלות להסתמך על הלקוחות הקבועים שלו מכאן ועד סוף העולם, לדעתי. נעמה ישבה בבית הקפה הזה כפודית צעירה, כשזה עתה יצאה מבית הוריה וגרה במסדה. יש האומרים שהיא שילמה שם במצטבר יותר ממה ששילמה בשכירות החודשית.

מה יש לאכול? טוב, על הכריכים כבר דיברנו, אבל יש גם מרקים בעונה, ארוחות בוקר כיפיות ומתאימות במיוחד לאלו שלא התעוררו, אבל כבר רעבים וצ'ולנט פגזי וטעים בשבתות בחורף. יש באופן קבוע עוגיות קינמון תוצרת בית שאפשר גם לקנות הביתה במארזים ומשקאות אלכוהוליים קרים וחמים. רצוי גם לעקוב אחרי הפייסבוק ולראות מה התחשק לתדהר, הבעלים, להכין היום.

הנקודה הגאה: מעבר לזה שבמקום תלויות פיסות ארכיאולוגיה ממצעדי גאווה חיפאיים, תדהר הוא בין המארגנים של מצעד הגאווה השנתי ולוקח חלק בכל אירוע להטב"ק שקורה ברחוב או בעיר.

יפה מג'רבה סנדוויץ טוניסאי

ג'רבה - סנדוויץ טוניסאי

ג'רבה הוא אי קטן שצמוד לטוניס ובו בית הכנסת הכי עתיק בעולם. ג'רבה הוא גם המקום של יפה שמילוביץ. לא הרבה יודעים אבל יפה היא זו שהכינה את הסנדוויצ'ים של קפה גרג בגלגול הקודם שלו (לפני הפיכתו למגה רשת מפלצתית). לא פלא אם כך שהיא מפליאה כל כך בהכנת הפריקסה הטוניסאי במקום שלה שבשוק תלפיות.

המוטו של המקום הוא לאכול, לטייל, לנגן. זהו מקום שכולו מוקדש לאוכל טעים מהמטבח הטוניסאי, טיולים ברחבי העולם (זה מגיע בירושה מאביה הימאי ואמה שהדריכה תיירים בקהיר) ולכלי נגינה שמעטרים את קירות המקום ומשמשים לג'אמים ספונטניים. בכל יום יש מנה אחרת שמוגשת כאן. שקשוקה, קוסקוס, מקרונה בל קנקש ועוד. יפה תמיד חובשת בנדנה והמסיכה שלה היא בצבעי הקשת הלהטבית. היא מסבירה פנים לכל מי שמגיע ודואגת שכולם ייהנו מהאוכל.

הנקודה הגאה: אלוהים נמצא בפרטים הקטנים. אם תסתכלו טוב טוב תוכלו לראות דגלי גאווה בכל מיני פינות במסעדה, כמו גם המסיכה של יפה. 

הקונדיטוריה של גל

גל גבריאלי פתח את "הקונדיטוריה של גל" לפני כמעט שני עשורים ושם את שמו על השלט. כשקונדיטור פותח מקום בצורה כזו, הוא חייב הרבה ביטחון עצמי והמון יכולת גם לייצר מאפים איכותיים וגם לשמור על הרמה לאורך זמן. אנחנו שמחים לראות שגל הצליח במשימה.

וזה לא פלא כי יש לגל עבר מפואר. הוא עבד בקונדיטורית קסטלר, קונדיטוריה משנות ה-50, שישבה בדיוק במיקום הנוכחי והביאה את תרבות העוגות מהונגריה. חלק ממלאכת האפיה נשאר כשהיה אז וגם חלק מהכלים של הקונדיטוריה הותיקה נמצאים בשימוש אצל גל עצמו – מיקסרים, מכונות בצק ועוד. הלקוחות מהללים את המאפים המעולים, את ארוחות הבוקר הטובות של המקום, את האווירה הנינוחה וכמובן – את העוגות!

הנקודה הגאה: גל הוא אייקון של הקהילה החיפאית הגאה כבר שנים. הוא תמיד מעורב ברמה העירונית וניצב לצד הקהילה.

פטוש גלרי בר

פטוש בר הוא מקום מהמם במובן הקלאסי של המילה. זאת אומרת – אתה נכנס אליו ועומד המום. אולי אלו שתי הקומות שמלאות עד אפס מקום בעיצוב – אוספים על גבי אוספים של צעצועים! רהיטים ומוצרי חשמל וינטאג'! קיר ענקי שמלא בפוסטרים של קולנוע (או בעטיפות של אלבומים)! ואתם ממשיכים להיות המומים כשאתם מגלים שיש לפטוש חצר אחורית, עם עיצוב של רחוב (מעבר חציה, שולי כביש וחו') וגם חדר פנימי נוסף. לא מפתיע, אם זוכרים שוודיע הבעלים הוא גם מעצב פנים וגם אספן.

רק אחרי שההלם עובר, אפשר להתחיל להבין שהעיצוב הוא בטוב טעם ממש – הקומה שניה היא סוג של סלון וינטאז' ומתאימה למי שרוצה ערב שקט, הקומה הראשונה והגדולה היא לאלו שרוצים להיות קרובים למרכז העניינים, הבר הגדול והבמה. החדר הצדדי הוא זה שיש בו תערוכות או אירועים מיוחדים, כמו ירידים של ספרים או אמנות. הפוסטרים על הקיר מקבלים ספוטלייט שלא נותן להם להפוך לסתם טאפט או אלנט עיצובי ועוזרים למבקרים להחליט על מה להביט. ועוד לא הזכרנו את האוכל והקוקטיילים! פאטוש מציעה אוכל בארים מוקפד ומיוחד ויש לנו חברים שנשבעים באינגליש ברקפסט שמוגש במקום.

הנקודה הגאה: חיפה היא כבר שנים ה"בירה" של הלהט"בים הערבים ופטוש בר הוא לפעמים המקום הראשון שהם יכולים לבוא אליו לבלות ולפעמים גם לעבוד ולהיות Loud and Proud!

פטוש גלרי בר

פטוש במושבה הגרמנית

זאת מסעדה ותיקה ממש, עם רבע מאה לפחות מאחוריה, ואחות בכורה לפטוש בר בנמל. אבל עם פטוש בר הוא באווירה של מסיבה נוצצת, פטוש במושבה מתחרה בתואר "המקום הצי'ל ביותר בחיפה". מקום מאורגן כך שהאווירה הופכת את לנינוחה והסועדים מרגישים אם לא חברים אחד של השני, אז לפחות למשפחה מרוחקת שאותה אתה פוגש בחגים.

איך עושים כזה הדבר? שימוש מושכל בצמחיה במקומות הישיבה בחוץ, שמחלקת את החלל בצורה חכמה ומפרידה קצת בין השולחנות ויוצרת אווירה שלווה. באווירה אחרת – ישיבה במרתף הטמפלרי העתיק, שבנוי בצורת חצי-חבית גדולה או בקומה הראשונה עצמה. בקומה השנייה – חנות מזכרות ואמנות שווה, בה אפשר לקנות משהו לעיצוב הבית. המנות משלבות בין מטבח ערבי קלאסי עם אוכל מסעדות ישראלי ויש מבחר באמת רחב של אופציות. מתאים גם לארוחה מלאה וגם ומשהו לא מחייב לצד הקפה.

הנקודה הגאה: בין המקומות המיינסטרימים במושבה הגרמנית, טוב שיש מקום עם אווירה בוהמיינית שמהווה גם safe space לקהילה הגאה.

דקה דומיה לסינקופה

פעם היה לחיפה בר הופעות. זאת אומרת – למטה היה בר ובקומה השנייה, ברגע שהיית עובר את הכרטיסן – הופעות. זה היה מקום אינטימי, עם כמה עשרות בודדות של אנשים שיושבים מול במה קטנה ומרגישים שהזמר (או הסטנדפיסט, או המרצה) מופיע בשבילם בלבד. מאחורי הכסאות היה הבר ומאחורי הבר – כספת ענקית של בנק אנגלו-פלסטלינה המיתולוגי שבשבילו בנו את כל הבניין הזה בעבר. זה היה חמוד ממש לבקש משקה ולראות איך פותחים את דלת הפלדה הענקית כדי להוציא לך בקבוק בירה קטן או משהו.

וחוץ מזה, זה היה מקום גאה ולא מתנצל. מהמרפסת של הקומה השנייה היה תלוי דגל גאווה לראווה, גם לפני שזה היה אופנתי במחוזותינו ולא רק בחודש הגאווה. נורית ואיה – זוג חברות טובות, הרימו את המקום. אנחנו רוצים להרים לו, למרות שהוא לא צלח את הקורונה ונשאר בין דפי ההיסטוריה של הבליינים בחיפה. אנחנו מחכים שמשהו חדש בסגנון הזה יפתח וימלא את החלל שסינקופה השאירה מאחור.

סינקופה בזמן מצעד הגאווה

הישארו מעודכנים!

קבלו פוסטים חדשים בבלוג ועדכונים על סיורים

© כל הזכויות שמורות. תרבות אכילה. נעמה סובול. 2019

תהיו חברתיים :)
בפייסבוק
בטוויטר
במייל

לסיורים קרובים

ליצירת קשר

עוד מהבלוג