אנחנו מזמינים אתכם להכיר את סודותיו, אנשיו ומקומותיו של ואדי סאליב מקרוב בסיור שלנו!
"בוכה על כך יכול היה להיות פה גדול, יכלה להיות כאן הרמוניה… במקום זה יש הרגשה של הצילו" (לא פראיירים/הדג נחש)
ואדי סאליב היא שכונה נפקדת נוכחת בחיפה. ואדי סאליב היא פצע מדמם שעוד לא הגליד בלב ההגמוניה החיפאית. ואדי סאליב היא מקום של זכרונות ילדות מאושרת אבל גם לא פשוטה. ואדי סאליב היא משכנו של שוק הפשפשים המיוחד והתוסס.
בא לכם לשמוע על ואדי סאליב? על ההיסטוריה המרתקת שלה? לפגוש את החלוצים והיזמים שמאמינים בחיים החדשים של המקום? וכמובן לחוות את שוק הפשפשים הצבעוני, לבקר בסטודיו פעיל, לאכול אוכל מעולה של שף חיפאי ולקנח בכמה סוגי יינות?
3.5 עד 4 שעות
180 ש"ח לאיש
בהיקף של ארוחה קלילה
ואדי סאליב – יכול היה להיות פה אחרת
מאמצע המאה ה 19 מתקיימת שכונת ואדי סאליב – לעיתים תוססת ומלאת אירועים ולעיתים נטושה. המון סיפורים טומנת בחובה השכונה ובליבה שוק מיוחד במינו – שוק הפשפשים.
יש כאן היסטוריה מרתקת החל בחיים המשותפים של הקהילות המוסלמית והיהודית, זו לצד זו, והמשך בנטישה הערבית ב 1948, המהומות האלימות ב 1959, יחד עם שוק הפשפשים האורגינלי האחרון בארץ שנמצא כאן, תכניות ענק לרובע אמנים וחיי לילה סוערים במשך שני עשורים.
בסיור נספר על כל אלה, נבקר בשוק הפשפשים, נגיע ליזמים חלוציים שמגשימים חלום, נשלב קולינריה, אמנות ותרבות ונשמע על העתיד הצפוי לשכונה.
מה ומי נפגוש:
- רהיטי סבתא שקיבלו חיים חדשים מנכדתה
- אוספים ייחודיים של סוכנת ביטוח לשעבר
- אמן פוליטי חוצה נורמות וגבולות
- נגר מוזיקלי במיוחד שגם שר
- חנות וינטאג' עם חיי לילה תוססים
- מומחה יין חיפאי שורשי
- ועוד
מה נטעם:
- קפה קר או מיץ סחוט טרי מרענן בשוק
- טעימות יין יחד עם גבינות, מטבלים ולחמים
הטעימות רלוונטיות גם לצמחונים, טבעונים ונמנעי גלוטן, בתיאום מראש.
התשלום הוא מראש
- ניתן לשלם דרך אפליקציית Paybox או בהעברה בנקאית, בשליחת הודעה לטלפון 052-5929262.
- את הסיור מעבירים נעמה או אלכס.
- ביטולים – עד 48 שעות לפני מועד הסיור ניתן לבטל ולקבל החזר מלא.
- אחרי 48 שעות לא יוחזר התשלום אך ניתן לקחת זיכוי לסיור בתאריך עתידי.
סיורים פרטיים
ניתן לתאם גם בכל ימות השבוע. שעות מומלצות לסיור: 10:00-14:00.
נעמה 052-5929262, אלכס 052-4509622.